Το Τραίνο του Πηλίου


Το Τραίνο του Πηλίου:  Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη»,. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με τα πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια και με ενδιαφέρουσες παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές, που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων. Ξεχωριστό δείγμα, η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου και η μεγάλης μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο,.

Μηλιές: Από τα πιο διάσημα χωριά του κεντρικού Πηλίου, στην κατάφυτη πλευρά του, με υπέροχη φυσική ομορφιά και πολλά δείγματα παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.  Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την εκκλησία των Παμμέγιστων Ταξιαρχών με τις υπέροχες μεταβυζαντινές αγιογραφίες, το Λαογραφικό μουσείο και την Βιβλιοθήκη, καθώς επίσης και να περιδιαβεί τα υπέροχα δρομάκια με τις παραδοσιακές βρύσες και κτίσματα. Στην πλατεία του χωριού με τα πλατάνια υπάρχουν εστιατόρια και καφενεία, καθώς και διάσπαρτες παραδοσιακές βρύσες, δείγματα της περίφημης αρχιτεκτονικής του Πηλίου.

Διαδρομή: 8:30 – 9:00 Αναχώρηση από τον Λαύκο για τα Άνω Λεχώνια. Η απόσταση είναι 37 km ή 50 λεπτά περίπου). 10:00 Αναχώρηση Μουτζούρη από Άνω Λεχώνια και άφιξη στις Μηλιές στις 11:35. Επίσκεψη στο χωριό, φαγητό, καφές μέχρι την αναχώρηση από τις Μηλιές στις 15:00 και επιστροφή στα Άνω Λεχώνια στις 16:30. Επιστροφή στον Λαύκο μέσω Αφήσου – Λεφόκαστρου από τον παραλιακό στενό δρόμο.

Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων, δρομολόγια: Τηλ/ Fax 24210 39723, e-mail: grafeio.volou@trainose.gr) και από τον αριθμό 14511, ο οποίος λειτουργεί σε 24-ωρη βάση.