Εκδηλώσεις – Αξιοθέατα

Εκδηλώσεις – Έθιμα

Τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό γίνονται τα πανηγύρια του Αγίου Αθανασίου (2 Μαίου), του Αγίου Νικολάου του Νέου (8 Μαίου), του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου), της Αγίας Παρασκευής (25,26 Ιουλίου) και της Γεννεσίου της Θεοτόκου (8-10 Σεπτεμβρίου). Εκδηλώσεις γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, όπως η Ανοιξιάτικη Έκθεση Φυτών, το Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας, αλλά και πολλές μουσικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου. Με ιδιαίτερο τρόπο και με την συνδρομή και συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου γιορτάζονται τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, οι Απόκριες και οι εθνικές επέτειοι.

Περισσότερες Πληροφορίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Δράση

 

Αξιοθέατα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Μουσεία:

Φάμπειο Μουσείο όπου μπορείτε να θαυμάσετε τους πίνακες ζωγραφικής αλλά και τα γλυπτά του ομώνυμου καλλιτέχνη Αθανάσιου Φάμπα ο οποίος γεννήθηκε στον Λαύκο, έζησε και σπούδασε στην Ρουμανία και τα γλυπτά του μπορεί κανείς να θαυμάσει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης» με την συλλογή ραδιοφώνων, δωρεά από τον Γερμανό ιδιώτη Wilfred Seps.

*Τα μουσεία είναι καθημερινά ανοιχτά κατά τους θερινούς μήνες και κατόπιν συνεννόησης στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου.


 

Εκκλησίες – Μοναστήρια:

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Η Γέννηση της Θεοτόκου: Πολιούχος του χωριού η κεντρική εκκλησία του Λαύκου, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του και είναι χτισμένη το 1756.
Είναι ιδιαίτερης ομορφιάς, σε ρυθμό Βασιλικής, με μεγάλο γυναικωνίτη, ξυλόγλυπτο τέμπλο έργο του ξυλογλύπτη Δ. Φάππα, εικόνες τις οποίες φιλοτέχνησε ο Λαυκιώτης αγιογράφος Αν. Τσαμασφύρος, ο οποίος μαθήτευσε στο Άγιον ’Ορος, ενώ τις μαρμαρικές εργασίες εκτέλεσε ο μαρμαρογλύπτης Κ. Τσάμης. Η Αγία Παρασκευή: βρίσκεται στην δυτική πλευρά του χωριού, χτισμένη 100 χρόνια πριν, με μαγευτική θέα στον Παγασητικό. Η Μονή Αγίου Αθανασίου: χτισμένη το 1795, βρίσκεται 7 χ.μ. στην βόρεια πλευρά του χωριού, ενώ το Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία, τοποθετημένο στο πιο υψηλό σημείο του χωριού με απαράμιλλη θέα.
Το εξωκλήσι Αγίου Νικόλαου, του εν Βουναίνις, χτισμένο το 1820, κρυμμένο ανάμεσα στα ελαιόδεντρα στο ενδιάμεσο του μονοπατιού Λαύκου – Πλατανιά. Εξωκκλήσι Αγίου Ιωάννη στην Σάρα, στο μονοπάτι Λαύκου – Μηλίνας.


 

Λοιπά αξιοθέατα στο Λαύκο:

ΛΑΥΚΟΣ 3

Η πλατεία από τις πιο μεγάλες του Πηλίου, με πλατάνια που στέκουν αγέρωχα στο βάθος των αιώνων και που προσφέρουν άπλετα την δροσιά τους. Οι πετρόκτιστες βρύσες, Τουλούμπα, Παλιόβρυση, Χατζόβρυση, Καινούρια Βρύση από τις οποίες προμηθεύονταν νερό οι κάτοικοι τα παλιότερα χρόνια. Τα πλακόστρωτα καλντερίμια που περιστοιχίζονται από παλιά αρχοντικά, ταξιδεύοντάς σε πίσω στον χρόνο.